UNDERVISNING


 

BEGYND TIL CELLO

 

OM UNDERVISNINGEN

Som elev hos mig, modtager man som udgangspunkt eneundervisning en gang om ugen. Timens længde tilpasses eleven og varer normalt mellem 30 til 60 minutter.

Til begyndere vælger jeg ofte at anvende et organiseret basisprogram, som er baseret på repetition og som introducerer cellisten til basisteknikker i cellospillet, mens det bidrager til musikalsk opmærksomhed samt jævn og balanceret teknik. Programmet er under konstant udvikling, da jeg hele tiden gør mig nye erfaringer som underviser. Derfor er det også konstant opdateret og baseret på egne erfaringer. Når programmet er gennemgået, vil vi sammen begynde at gå på opdagelse i vores vidunderlige og omfangsrige cellorepetoire!

Forældre til børn under ti år, må meget gerne være til stede under undervisningen, så de kan hjælpe deres barn med øvningen derhjemme i ugens løb. Det kan være vanskeligt for et barn selv at skabe kontinuitet i form af daglig gentagelse og generelt gøre fremskridt, uden engagement og opmuntring fra forældrer.

Som cellist har man brug for, så vidt muligt at røre celloen dagligt. Det er vigtigt at tilbringe tid med sit instrument for at udvikle sig musikalsk og styrke den fysiske hukommelse. Det er ganske enkelt sjovere at modtage celloundervisning, hvis man jævnligt har kontakt med instrumentet – ti minutter fast hver dag er mere givende end to timer dagen før lektionen.

Alle noder vi arbejder med kan købes eller downloades gratis gennem denne hjemmeside, eller du kan få kopier efter hver time. Dog anbefaler jeg stærkt at købe egne bøger, så kopierne ikke blive væk eller roder sammen. Det er desuden skønt at have bøger mellem hænderne i stedet for en masse kopier. Jeg anbefaler også at anskaffe en øvenotesbog, samt en mappe til noder.

 

UNDERVISNINGSFILOSOFI

Som lærer mener jeg først og fremmest det er min opgave at forstå elevens udgangspunkt ordentligt, så jeg kan sammensætte et givende og meningsfyldt undervisningsforløb. Det er meget forskelligt hvordan mennesker lærer bedst, og derfor tilstræber jeg at være observant og fleksibel i min undervisning.

Jeg mener at det at spille musik er for alle og at det er individuelt, hvilken funktion celloen har for den enkelte. Cellospillet kan være en sjov hobby og et personligt kreativt frirum, en profession og levevej eller et redskab til at finde fokus samt skabe struktur og gentagelse i det daglige. Hvad end tanken bag idéen måtte være, håber jeg at styrke en dybere forståelse og kærlighed til musikken, kreativiteten, cellospillet og måske endda bidrage til en dybere forståelse af én selv. Jeg elsker selv af hele mit hjerte at spille og vil meget gerne give den gave videre, som jeg mener det er, at have musik i sit liv.

 

PRØVETIME OG SAMTALE

Vores første online møde er gratis, så du kan mærke om det er noget for dig, mens jeg kan få en fornemmelse af dit musikalske udgangspunkt og forventninger til undervisningen. Log på med din cello ved hånden (hvis du har én), eventuelle noder og spørgsmål klar. Hvis du allerede spiller, så er det fint at forberede et kort stykke inden vi mødes på nettet. For at aftale en gratis prøvetime og samtale, venligst udfyld et ansøgningsskema. Jeg ser frem til at møde dig!

 

PRISER OG POLITIK

Månedspris for privattimer:
30 minutter om ugen = 1.000 kr/månedligt
45 minutter om ugen = 1.200 kr/månedligt
60 minutter om ugen = 1.400 kr/månedligt

Enkelttimer:
30 minutter = 275 kr
45 minutter = 350 kr
1 time = 400 kr

  • I ferieperioder vil månedsprisen blive sænket forholdsmæssigt.
  • Betaling overføres fremadrettet ved den første lektion i hver måned eller med større intervaller.
  • Betaling føres ikke retur ved udeblivelse.
  • Aflysning skal foretages mindst 24 timer i forvejen, hvis der skal findes en ny tid til lektionen.

POST LOCKDOWN POLITIK

  • Lektioner, eventuelle gruppelektioner, caféaftener, koncerter og akkompagnatørgebyrer er inkluderede i prisen.
  • Hjemmeundervisning er muligt for et ekstra gebyr, der afhænger af elevens bopæl – lav venligst en note i ansøgningsskemaet.

 

RESSOURCER

 

Cello og Tilbehør

Susanne Kiessling
Ulf Eriksson
Wolfgang A. Schmidt

Noder

Colourstrings
Suzuki books
IMSLP (gratis download)
Noder.dk (køb noder)

Nodestativ

Thomann
4Sound

Metronom

iPhone/iPad app
Wittner metronome